9 augustus. Zes hondenkinderen op honk.

Van het negenkoppige nest van Islay logeren twee reutjes, Job en Bikkel, en een teefje, Siya., bij ons. Maar vandaag komen er ook twee andere hondjes spelen, zodat Islay vanmorgen omringt wordt door maar liefst zes kinders. Het is heerlijk om ze allemaal bij elkaar te zien. Ravotten met zijn allen, duiken in het “zwembot,” achter elkaar aan jakkeren en één bundel Goud zijn. Ook al spreken de geleerden mijn bevindingen tegen; ik kan me toch niet aan het idee onttrekken dat het hondenspul elkaar wel degelijk kent. Ze hebben dezelfde motoriek tijdens het spelen en ook al zijn er duidelijke verschillen in koppies en bouw, tegelijkertijd zie je echt wel dat het allemaal één vrolijke, leuke familie is. Islay ligt op afstand te kijken wanneer haar tien maanden oude “puppen” krijgertje spelen en wij drinken koffie en zien dat het goed is!

DSC_3959 (2)Job wordt opgehaald na zijn logeerpartij en alhoewel we nog steeds een grote groep hebben, mis ik dat bijzondere mannetje direct. Ik kan er niet te lang bij stilstaan: een uur later schuift er alweer een nieuwe vakantiehond het erf op en ook al heeft die eerder bij ons gelogeerd, het is toch weer even wennen voor hem en voor de groep. We houden de teefjes nog even apart voor de rust van Skye en Jane, maar ook voor onze eigen rust. 

DSC_3852 (2)Eigenlijk hobbelt een dag als vandaag in redelijke kalmte voorbij. Gijs is niet erg ziek en Lizzie lijkt van haar vakantie te genieten. Toch is er zo nu en dan onderhuids wel wat spanning. Daar kunnen we niet omheen. Maar elke avond, als we op het veld eten met uitzicht op het weiland, de paarden, pony’s en koeien en de spelende honden, dan is de kalmte ook tot innerlijke rust verheven. Dat geeft genoeg bodem om de onzekerheden en minder goede momenten het hoofd te kunnen bieden.

DSC_3838 (2)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *