21 augustus.

Gijs gaat in de ochtend zwemmen en in de middag met de MS Milo het water op om te vieren dat hij vandaag nog vrij is van medicatie. Ik ga met hem mee tot aan de stad om wat boodschappen te doen. Terwijl ik langs de etalages loop, waar alles “Zomeruitverkoop” schreeuwt, mijmer ik de afgelopen periode terug. Morgen start de voorlopig laatste chemokuur van Gijs. Dan zijn we al aan het einde van het trajekt, waarvan we nauwelijks een half jaar geleden het bestaan nog niet van vermoedden. Wat is het allemaal ontzettend snel gegaan. Beangstigend snel, maar tegelijkertijd is dat ook geruststellend, nare dingen gaan ook snel voorbij. En uit deze periode zijn ook dingen die blijven: misschien een nestje pups van Skye, het bootje van Gijs en talloze ervaringen.

DSC_3457 (2)Als Gijs met zijn MS Milo achter de auto weg rijdt, besluit ik met een paar honden een stuk te gaan lopen, ook al is het warm. In het maisveld staat alles zo hoog dat het ook een koelte geeft. De honden lopen kwispelend, alert en snuffelend voor me uit want er zitten erg veel muisjes en andere interessante wezentjes onder het groen. Ook de sprinkhanen, die voor hun poten uit gaan, zijn om mee te spelen. Een paar weken geleden legde een vriendin op een foto vast hoe logeerhondje Summer dolle sprongen maakte omdat ze een sprinkhaan wilde vangen. 

summertime2Gijs is laat terug, heeft een heerlijke middag op het water gehad. Ondertussen zijn er goede kennissen, die hun hondjes te logeren brengen en een oude hond meenemen die ze tijdelijk voor onze stichting hebben opgevangen. We zitten onder de partytent en drinken koffie met een stukje gebak. Weer zo’n moment waarop je als door een gekleurd raam kijkt: het lijkt allemaal zo onschuldig, rustig. Mensen die met elkaar koffie drinken op een gewone woensdagavond. Maar het zal voorlopig weer het laatste stuk taart zijn waar Gijs trek in heeft. We zitten tot zonsondergang op het veld en laten de tijd over ons heen komen.

DSC_4190 (2)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *