21 oktober. Energie…

… dat moet in de komende 24 uur goed gebruikt gaan worden. Gijs mist er wat van, maar gaat toch een paar uur naar Workum, waar de opening van de “Visserijdagen” is. Ondertussen maak ik van de gelegenheid gebruik om ons oude energie-contract door te nemen, waarin inderdaad staat opgenomen dat we een maand vóór het einde een verlenging moeten aanvragen. Dat houdt in dat ik zeker te laat ben. Ik telefoneer nog met de klantenservice, maar de medewerkster is onverbiddelijk. Ik kan wel om een spoedbehandeling vragen. Maar dan nog geeft ze geen garantie dat de man met de nijptang ons geen bezoek brengt. Ik wordt inwendig woedend, maar probeer beleefd te blijven. Het minste wat ik kan doen.

Dan valt mijn oog op het kaartje van de man-op-het-erf. Komt zo iemand zomaar op de bonnefooi, of zou hij in één of ander systeem gezien hebben dat we hem nodig hadden als energiebron? Want er is bij mijn weten nog niet eerder iemand aan de deur geweest om een energie-abonnement aan te bieden. Het is ook niet van het kleinste bedrijf. Ik toets zijn nummer in en leg uit hoe de situatie is. Hij kan een uur later langs komen, een spoed-aanvraag kan hij zeker voor me regelen. 

En zo geschiedde. In de middag heb ik een contract voor een nieuwe energie-toevoer die minimaal twintig euro per maand goedkoper gaat uitvallen. Het is de moeite waard, dit mannetje-op-het-erf mag vaker komen!

Gijs komt eerder thuis van zijn Workumse uitje dan ik verwachtte. In zijn hand een donkerblauw papier dat de prikkels tot in mijn nekharen veroorzaakt. We zitten tenslotte nog in de klapband-dagen en ja, dat zullen we weten. Gijs is aangereden door een andere automobilist (voor zover je een jongen van achttien met zo’n titel kunt aanspreken) en alhoewel er onmiddelijk schuld bekend werd is het nog maar de vraag of de verzekering ermee accoord gaat. Want het is wel een beetje een vaag verhaal als je de kosten niet zou willen dragen. En degene die de expertise in huis heeft en het een en ander zal moeten vaststellen, kost ook geld. Wanneer de verzekering van “de tegenpartij” het niet eens is met de oorzaak of de kosten, is de rekening van de beoordeling voor ons. Niet leuk. De schaduw van deze dagen lijkt gekooid. 

DSC_0420 (Custom)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *