11 februari. Winterzin.

Het regent. Het waait. De honden zijn onrustig en ik geef ze geen ongelijk. Doordat de bewolking laag hangt is het ook vandaag weer grijs. Gijs komt zijn bed niet echt lekker uit, maar omdat hij naar de fysiotherapeut moet, is er toch een stok achter de deur. Ik zet de ezels nog maar niet buiten… ze hebben een hekel aan nattigheid en alhoewel het eigenlijk veel te “warm” is, merk ik aan hen dat ze het niet prettig vinden. In hun paddock waaien de voeremmers tot tegen de afrastering en ook in de tuin liggen overal takken en rommel.

Ondanks dat ik een hekel aan kou heb en voor mij de winters niet lang hoeven duren, verlang zelfs ik nu naar een paar echte winterdagen.

DSC_0055 (2)

Zodat die dikke bromvlieg die ik alweer in huis heb gesignaleerd, toch aan zijn einde komt. En dat ander ongedierte nog even vervriest.  En gewoon, omdat winter winter mag zijn. 

DSC_0170 (2)

Terwijl Gijs op de sportschool zijn oefeningen doet onder begeleiding van de fysiotherapeut, ben ik op zoek naar een document in de computer. Is het toeval, dat ik na mijn ochtend mijmeringen, op  foto’s van de  winter van 2009 stuit?

DSC_0067 (3)

Ik bekijk ze en voel de schoonheid van de kou. Als er nog een staartje winter zo zal zijn, dan heb ik daar geen probleem mee. Als het dan maar wel zo mooi is. Even.

DSC_0073.1 (3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *