14 oktober. Opsluiten.

De enorme teleurstelling van gisteren is nog steeds niet op de juiste plek terecht gekomen. Gisterenavond, nadat ik de mensen van Iona’s wachtlijst had verteld over de situatie, ging de telefoon en was het iemand die ook belangstelling had voor een pup. Er ontspon zich een merkwaardig gesprek; behalve dat het direct klikte, was ook de lijn van de voorgeschiedenis van deze puppy-wens een bijzondere. Deze mensen hebben vrij recent hun ruim 12 jarige Golden vriend moeten laten inslapen, die uit dezelfde kennel kwam als onze Noddy. En natuurlijk was de vader van hun hondje Duffy. Hun hond kwam uit een herhaalcombinatie: drie jaar eerder hadden de moederhond en Duffy ook al een nestje gehad. Een van die honden werd vijftien en die eigenaren staan al vanaf het allereerste begin bij ons op de wachtlijst. Mocht Iona wel pups verwachten, dan is het toch frappant dat er maar liefst twee hondjes naar mensen zouden kunnen gaan die een Duffy-nakomeling hadden.

De man vertelt me nog een merkwaardig verhaal: toen ze bij “onze”fokker” op de lijst stonden, bijna dertien jaar geleden,  waren er twee nestjes op stapel. Maar een van de twee teefjes was niet drachtig. Het andere teefje beviel van het nest waar onze Noddy uit kwam. Weken later werd de man gebeld door de fokker: het tweede teefje was uiteindelijk wel drachtig geweest: ze beviel van drie pups, waarvan hij een toegewezen kreeg. 

Door al deze verhalen en toevalligheden wordt ik nog rommeliger in mijn hoofd: het kan toch niet dat Iona helemaal geen pup verwacht? Ik lees alles over schijndracht, zie dat het zes tot twaalf weken na het begin van de loopsheid kan optreden. Maar Iona’s “tekenen” zijn al een paar weken aan de gang, dan is dat toch erg vroeg? 

Ondertussen is Gijs zo intens moe dat hij de hele dag nauwelijks in staat is om uit de stoel te komen. Hij is veel bezig met zijn recent opgepakte liefhebberij; het uitpluizen van de lijnen van zijn voorouders. Een hele nieuwe wereld, die van de genealogie, is in de afgelopen tijd voor hem open gegaan en gelukkig kan hij daar veel genoegen aan beleven. Maar het stemt hem treurig dat hij veel meer dan dat niet kan doen.

Omdat het buiten aan een stuk door miezert en die nattigheid tot diep in je kleren doordringt, besluit ik de dingen om te draaien: we blijven vandaag gewoon alle-drie in onze gemakkelijke kloffie. Lizzie kijkt televisie met een hondje op schoot en een plaid om zich heen, ik lees veel en als we trek hebben in iets, – Gijs de hele dag wel, door de medicijnen-  dan maken we wat klaar. Het is bijna jammer dat er toch wat boodschappen gedaan moeten worden, ook de ezeltjes willen in een warme, droge stal.

DSC_6622 (2)

Een dag die met de lampen aan voorbij gaat. 

thuis

1 thought on “14 oktober. Opsluiten.

 1. Antoinette Vermeer

  Lieve Myr,

  allereerst wil ik jullie laten weten, dat wij enorm met jullie meeleven.
  Zo graag hadden wij alles anders gezien. Maar de natuur en het leven,
  hebben wij uiteindelijk niet in eigen hand.
  Wij wensen jullie heel veel sterkte voor de komende tijd.

  Het verhaal over de twee mensen, die ook een Golden van Harry met als vader”Duffy”
  hadden is wel heel toevallig. Wij zouden nl. toen ook een pup van Harry krijgen,
  Wij hadden ons heel erg verheugd en toen bleek, dat het teefje baarmoederontsteking had,
  kregen we bericht,dat het helaas niet ging lukken.
  Harry hielp ons met een nestje van Duffy en Vitel uit België.
  Wat schetste onze verbazing en ook die van Harry en Truus,
  dat er alsnog toch drie gezonde pups werden geboren.
  De namen van deze pups moesten met een C beginnen en aangezien
  wij al Cooper hadden bedacht, is die naam gebleven.
  Wij hebben deze 3 pups zelfs nog bewonderd, toen we bij Harry en Truus waren,
  om de mensen in België te leren kennen.
  Duffy was toch wel een heel bijzondere Golden.

  Jullie kennende, zullen jullie de komende tijd er zoveel mogelijk uithalen.
  Liefs en warmte uit Enschede……een dikke lik van onze Trevor…..Hans en Antoinette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *