20 juli. Showtime!

Het zachte regentje dat gisterenavond begon is de hele nacht gestaag door blijven gaan en zorgt ervoor dat de ruitenwissers overuren maken als we om 8 uur in de auto zitten, op weg naar Cannich. Showen in de regen is niet heel erg perfect, maar je doet er niets aan en het land heeft het nodig. Bovendien zal er geen enkele Golden Retriever klagen over een beetje modder! 

20-1

Er wordt luid gezongen als ik de tent in kom met de honden. Ik krijg warme omhelzingen, leuke verjaardagskaarten en lieve cadeautjes en we strijken met ons rennetje, een klein tafeltje en de appeltaarten neer bij S. en haar man en honden. In de catalogus zie ik dat er in de klassen voor Barra vrijwel hetzelfde aantal honden staat als voor Iona en dat houdt in dat ik een van de twee niet zelf kan showen. Een goede kennis van me is er met haar dochter en ik vraag het meisje, een ervaren junior handler, of zij Barra wil voor brengen. Het lijkt haar leuk en ze probeert even apart met hem te gaan oefenen. In het begin zie ik hem nog naar mij zoeken, maar al snel begrijpt hij dat Eryn nu degene is die met hem gaat werken en hij past zich wonderwel gemakkelijk aan. En zo sta ik even later met een kwispelende Iona in de ring en staat Barra klaar bij de reuen. Uiteindelijk komen we qua tijd zo uit dat Eryn de eerste klasse met Barra doet en ik hem voor de Mid Limit klasse kan overnemen. 

37655368_1734423763314581_7520733025173241856_n

Het is erg bijzonder dat ik samen met C. en de vader van mijn Heather, met S. en haar knappe hond Jack en met L. en haar hond in de ring sta. Zodat de helft van onze Schotse “vriendinnengroep” van 8 samen showt.. S. en ik gaan er met onze jongens uit, C. wint de klasse, L. krijgt de derde plaats en we zijn minstens zo trots op hen als dat we op onze eigen honden waren geweest.

Het is gezellig rond de ringen. Na de lunch klaart het weer op en komt de zon erdoor. Een vriendin van M. is er en vraagt of ze wat foto’s van mijn honden mag maken, tot mijn plezier ontmoet ik veel kennissen, er is een handjevol Nederlandse exposanten, we kletsen wat, we eten taart en bewonderen elkaars honden en het had voor mij zo uren kunnen duren, maar helaas moeten we na de show terug naar het huisje om snel wat te eten en daarna onze spullen in te pakken. 

Na de allerlaatste zwempartij voor de honden, de allerlaatste wandeling met zijn drietjes door de prachtige omgeving, lees ik in de avond op Feesboek dat er tegen de tweehonderd felicitaties geplaatst zijn. Voor mijn verjaardag. En om me te feliciteren met Barra’s eerste plaats! 

laatste zwem 4

Helaas is er een fout in de officiële showuitslagen geslopen en staat Barra inderdaad als winnaar van de Post Graduate klasse, die hij met Eryn had gelopen. Maar niet heus…

uitslagen Guisachan champ show

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *