10 september. Steenwijk – Ijmuiden

Gisterenavond kreeg ik een telefoontje van E. Of ik het prettig zou vinden als ze me thuis zou ophalen en me naar A. in Blaricum zou brengen via Iona’s laatste progesteronbepaling in Steenwijk. Of ik dat prettig zou vinden? Meer dan dat! Heerlijk! Het levert me ruim anderhalf uur extra tijd op, ik kan een tas extra spullen meenemen en het is daarnaast ook nog eens heel erg gezellig. Bovendien zijn dan de honden thuis niet al te lang alleen voor P. en haar moeder komen. Dus Iona en ik staan pas om kwart voor tien klaar nadat alle honden nog uitgebreid buiten hebben gespeeld. In de kliniek gaat het prikken vlot en omdat E. mijn geliefde Bonnie bij zich heeft, lopen we samen naar de dierenwinkel op de hoek waar ik wat lekkere kluifjes voor Iona koop. Al kletsend rijden we daarna door. Nog voordat we bij A. zijn wordt ik door de kliniek gebeld. Iona staat op 5.9 en dat houdt in dat ze vandaag aan het ovuleren is. Een betere timing is niet mogelijk, ze doet het helemaal volgens mijn plannen en verwachting. Vanaf de eerste dag van haar loopsheid, wat ze ook keurig op het moment werd nadat mijn vakantie-logees net weg waren, heeft ze zich zo exact aan het verloop van eerdere loopsheden gehouden dat ik eigenlijk blind op haar kan varen, dat blijkt nu ook weer uit deze progesteron-hoogte. Ik wil graag even een foto maken van Iona met twee van haar dochters en dan laden we de auto in en begint onze reis.

iona en dochters 1

In Ijmuiden gaan we eerst de duinen in, zodat Iona goed haar poten kan strekken voordat ze de hele avond en nacht de auto in moet. Helaas kan ze niet los en is ze wel geïnteresseerd in voorbijgaande reuen, maar ze laat zich ook goed afleiden. We waaien alledrie even uit en het voelt als een vakantiemiddag aan het strand met een strakblauwe lucht.

051

Na een wandeling van drie kwartier rijden we naar de ferry. Als ik met Iona moet inchecken staat er een enorme rij met voetpassagiers, maar een dame achter me wijst me op de balie voor huisdieren, waar niemand staat, zodat we meteen aan de beurt zijn. Ook zij checkt in met haar hondje en naderhand blijkt dat zij met haar auto op het deck voor ons staan zodat we de bezoekjes aan onze honden samen doen. Exact op tijd vertrekt het schip en A. en ik drinken een cider in de pub alvorens we naar het dinerbuffet kunnen. Ik ga onder begeleiding naar Iona en geef haar te eten, maar ze weigert helaas om te plassen in de grote kattenbak op het dek. Met een kluifje gaat ze toch tevreden en rustig in de auto liggen. We eten uitgebreid en gaan dan nog met een drankje in een van de zitjes zitten, maar toch wel moe van het reizen ga ik nog een keer naar Iona en dan naar onze hut voor een goede nachtrust op zee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *