13 september.

De wolken jagen grijs over de heuvels en beloven herfst-weer.

022

Als ik met Iona beneden kom om haar uit te laten zit  A. al te werken en is M. voorbereidingen aan het treffen om vandaag op een landgoed in de buurt een groep jagers te gaan begeleiden. Ze neemt een aantal van haar jachthonden mee. Flynn, een van de Goldens en een paar werkende Cocker Spaniëls en Welsh Springer Spaniëls. Ze heeft gevraagd of ik tussen de middag de thuisblijvende honden wil uitlaten en uiteraard wil ik dat. Nadat ik een ontbijtje voor A. heb gemaakt en zelf ook wat e-mails van “thuis” heb verwerkt, komt toch S. tussendoor naar huis om de honden uit te laten. Dat zorgt ervoor dat we ruim op tijd Iona in de auto kunnen zetten. We gaan eerst langs de supermarkt, waar ik broodjes voor onze lunch haal en een bosje bloemen voor Liam’s eigenaresse. Dan rijden we opnieuw naar het mooie, landelijke Lanarkshire.

096 098

Het regent een beetje als we aankomen. Desondanks laat ik Iona toch een stukje wandelen en daarna loopt ze zelf al naar het gebouwtje toe. Kort daarna is Liam er ook, maar ondanks dat Iona wel degelijk nog op haar hoogtepunt is, lijkt het alsof Liam haar te goed kent. Na een aantal pogingen halen we de honden even bij elkaar weg, maken we nog een foto en gaan we koffie drinken.

017

We worden getrakteerd op een stuk Lemon Drizzle Sponge Cake en kletsen alles bij elkaar toch een klein uurtje weg over shows, gemeenschappelijke kennissen en het fokken in het algemeen. Dan haal ik Iona weer op en gaan we terug naar het kleine huisje. Liam laat er nu geen gras over groeien en weldra staan de beide honden gekoppeld en merk ik aan Iona dat ze nog steeds in haar meest vruchtbare dagen zit. Als we ruim 20 minuten later elk onze hond weer meenemen, Iona terug naar de auto, kunnen we constateren we dat er twee uitstekende dekkingen hebben plaatsgevonden en is het nu afwachten wat de natuur ons gaat brengen. Na een hartelijk afscheid vertrekken we weer richting Castle Douglas. Alles ligt nu in de poten van Iona.

42045185_190551388404461_8303001180007563264_n

“Thuis” komt een heerlijke geur ons tegemoet. A. is een beetje verbaasd, ze had M. uitgenodigd om met zijn vieren uit eten te gaan. Als ik dat te berde breng in de keuken, waar pannen op het vuur staan, geeft M. aan dat ze eigenlijk niet echt lekker is, erg verkouden, S. moe is en het een gewone, doordeweekse dag is waarop S. na het eten alleen een beetje TV wil kijken alvorens hij de honden uit laat.

Ze denkt dat ze niet van een avondje uit kunnen genieten, dus blijven ze liever thuis. We begrijpen het en ondanks vermoeidheid en verkoudheid wordt het een rustige, gezellige maaltijd en gaat S. toch na het eten nog even op en neer naar de supermarkt om een flesje wijn te halen.  Daarna gaan we allemaal naar bed voor een lange nacht.

077

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *